Ászf

Oldal nem működik!

Információk és szerződéses feltételek

 

Fogalmak:

A Honlap üzemeltetője: Kreatív Álom Kft
Kapcsolattartó: Pásztor Petra cukrász, tortadekoratőr;, E-mail: info@tortaalom.hu
Ajánlatkérő: A Kreatív-Álom Kft holnapján kiválasztott torta ajánlatkérő lapjának kitöltője.
Árajánlat: A választott torta melyről az érdeklődő bővebb információkat kér. Az árajánlat semmilyen körülmények között nem minősül megrendelésnek.
Megrendelő: A Kreatív Álom Kft. –től kapott árajánlat elfogadója, az édesipari termék vevője. Megrendelő az ajánlat írásban visszaigazolt elfogadásával nyilatkozik, hogy lenti ÁSZF-ben feltűntetett feltételeket elfogadja.
Honlap: A Kreatív Álom Kft.. által üzemeltetett http://tortaálom.hu elérési cím alatt található weboldal.
Onlinebolt: A http://torta24.hu holnap online áruháznak minősül.
Termék(ek): A Weboldalon található édesipari termékek és kiegészítők.
Ptk.: A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény
Kormányrendelet A távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet

 

A tortáinkról

Méretek tortatípusok szerint:

Kör alakú torta Téglalap alakú torta Emeletes torta Forma torta
szeletszám 12, 16, 20, 24, 26, 30 20, 30,40,60, 80 minimum 18 szelet minimum 16 szelet
piskótalapok száma 3, 4, 5, 6

Az emeletes torták a fenti szeletszámok szerint épülnek egymásra.
A torta mérete, valamint magassága a választott designtól függ.

 

 

Ízek:

Tortáinkat az alábbi ízekben készítjük

Csokoládés torták Tejszínes torták gyümölccsel Tejszínes torták gyümölcs ízzel További tortatípusok
csokoládé joghurt tejszínes málna puncs
(egyes formatortához nem választható
narancsos csokoládé joghurt gyümölccsel
(eper, barack, erdei gyümölcs)
tejszínes meggy csoki darabokkal oroszkrém
rumos csokoládé túró tejszínes kávés -csokoládés kókuszos
meggyes csokoládé túró gyümölccsel
(eper, barack, erdei gyümölcs)
citrom
nápolyis csokoládé

 

Piskóta típusok:

 • – csokis
 • – sima

Ettől eltérő íz egyeztetés tárgya.
Egyszintes torta esetén csak egy féle íz választható, több szintesnél szintenként választható különbféle ízesítés. (Tekintettel arra, hogy az egyes ízek súlya eltérő emeletes torták esetében minden esetben a választott ízesítés határozza meg a tortaszintek sorrendjét.)

Torták szavatossági ideje:

A Kreatív Álom Kft. által készített torták a HACCP előírásoknak megfelelő cukrászműhelyben készülnek.
Minőségükért a Kreatív – Álom Kft. abban az esetben vállal felelősséget, ha a torták az alábbi tárolási hőmérsékleteken vannak tartva:
+0 és +5 fokos hűtőben való tárolás esetén a rendelés teljesítésének időpontjától számított 48 óráig,
+14 fokos helyiségben való tárolás esetén a rendelés teljesítésének idő pontjától számított 24 óráig.
A tortákat száraz hűtőben szükséges tárolni.
Az ettől eltérő tárolási hőmérséklet esetében, a szavatosságáért felelősséget nem tudunk vállalni.

 

Egyéb információk

Tortadíszek

 • Általában szárított marcipán ízű cukor díszek
 • Bizonyos tortáinkon a díszítés nem ehető (pl. kristály, szalag, alufólia, fapálcika, drót, hungarocell stb), illetve
 • A díszek legtöbb esetben egyéb segédeszközökkel (pl. drót, fapálcika) együtt kerülnek rögzítésre a tortához, vagy a tortán levő másik díszítőelemhez.
 • A torta átadásakor minden esetben felhívjuk a figyelmed a nem ehető részekre, de fontos, hogy a torta felszolgálásakor is fokozottan figyeljen arra, hogy mely részek nem alkalmasak fogyasztásra.

Fentiekre tekintettel kiemelten felhívjuk rá a figyelmet, hogy a tortákat gyermekek, kiskorúak nem szeletelhetik és nem fogyaszthatják szülői felügyelet nélkül!

Így ezúton kérjük kedves megrendelőinket, hogy mind szeletelés, mind fogyasztás közben fordítsanak kellő figyelmet a nem ehető részek, díszek megfelelő eltávolítására.

Tortáinkon a legtöbb díszítés (a kézműves jellegű díszek), a legtöbb esetben fogyaszthatóak (ételből készülnek mint például a cukortragant, vagy a marcipán ízű cukormassza) de a készítési eljárásból adódóan ezek szárított formában kerülnek a torára. Mivel állaguk megőrzéséhez fontos, hogy megfelelően kemények legyenek, kizárólag saját felelősségre fogyaszthatók.

Tűzijáték és gyertya használata:
A termék kül- és beltéren egyaránt használható. A tűzijátékot / gyertyát a műanyag tüskével szúrja a tortába, vagy más nem gyúlékony anyagba. Oldalt állva gyújtsa meg a termék tetején lévő záró papírt /kanócot és távolodjon el legalább 1 méterre. Késleltetési idő nincs. Vigyázzon, hogy indításkor ne legyen a tűzijáték felett. A működés során a termék szikrát szór, a papír hüvely felforrósodik. Miután a termék elműködött, min 1 percig ne menjen a közelébe. Ha a termék meggyújtás után nem működik, ne próbálja újraindítani. Működési idő 60 mp. Tűzgyújtási tilalom esetében védett természetvédelmi területen felhasználni tilos! Felhasználható 14 éves kortól.

Allergének

 • Tortáink allergén anyagokat tartalmazhatnak pl: tej (laktóz), tojás, földimogyoró(diófélék), glutént tartalmazó gabona. Kérem minden esetben szíveskedjenek előre jelezni az allergiát. A nem megfelelő tájékoztatásból kialakuló esetleges allergén reakciókért felelősséget nem vállalunk.
 • Diabetikus, glutén mentes, laktóz mentes, tojás mentes torták készítését technikai okok miatt nem áll módunkban elvállalni.
 • A termékben használt ételfesték, esetleges aktivitási és koncentrációs zavarokat idézhet elő gyermekeknél! Fogyasztása 3 éves kor alatt nem ajánlott!
 • A termékeink allergén anyag tartalmáról pontosabban az alábbi, letölthető dokumentumból tájékozódhat: Tortaálom Allergének

 

Általános Szerződési Feltételek

Tekintettel arra, hogy tortaműhelyünk kizárólag egyedi torták készítésével foglalkozik, a beérkezett ajánlatkérések nem minősülnek megrendelésnek. Holnapunk nem tartalmaz fogyasztói árakat, mivel minden rendelésünk egyedi az ár megállapítása is kizárólag az igények felmérését követően történik.

1.) Az ajánlatkérés lépései:

A torta kiválasztása

 • Tortáinkat honlapunkon kategóriák szerint csoportosítva találhatja meg. Az oldal felépítésénél nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy minél könnyebben megtalálja az alkalomhoz, ünnepelthez legjobban illő tortát.
 • Weboldalunkon megtalálható fotóink mind saját készítésű tortáinkról készültek. Ezen fotók a Kreatív-Álom Kft. tulajdonát képezik. Így bármi nemű további felhasználásuk, másolásuk, engedély nélkül történő publikálásuk tilos. A fotók szellemi tulajdon védelme alatt állnak.

 

Holnapunkon ajánlat kérésre a választott tortatípus kiválasztását követően van lehetőség.

A „Tortáink” menüpontban találhatóak a típustorták. A kiválasztott képre kattintva nyitható meg a terméklap, ahol a „Kattints ide a Ajánlatkérő lap megnyitásához” pontban van lehetőség az ajánlatkéréshez szükséges adatok megadására, melyek az alábbiak:

Megrendeléskor az alábbi személyes adatokat kérjük megadni:

 • Megrendelő neve:
 • E-mail:
 • Telefon:
 • Átvétel módja: Házhozszállítás/személyesen
 • Terület:
 • Cím:
 • Rendelés időpontja:
 • Átvétel napszak:
 • Torta mérete:
 • Torta íze:
 • Szálgyertya:
 • Számgyertya:
 • Tűzijáték:
 • Egyéb üzenet / információ:

Fenti adatok pontos kitöltése mind a Megrendelő mind Tortaműhelyünk szempontjából nélkülözhetetlenek a megfelelő ajánlati ár kialakításához.

Tortaműhelyünk bármely megrendelés esetén az egyedi ármegállapítás jogát fenntartja.

Előzetes tájékozódás, árak

 • A tortáinkat csak egyedi rendelésre készítjük.
 • A rendelési határidő a designtól függően 1-4munkanap.
 • Rendelésed leadható e-mailben az info@tortaalom.hu webcímen.
 • Telefonos rendelést tortaműhelyünk nem fogad be.
 • Hétfőtől szombatig 9-18óra között telefonon készséggel állunk tájékoztatás szintjén rendelkezésedre a as hívószámon.

 

2.) A torta megrendelése

A kiválasztott / egyedi igény alapján kért torta megrendelésére e-mail levélben van lehetőség. A beérkezett árajánlatkérő feldolgozását követően válasz e-mailben tájékoztatjuk a rendeléssel kapcsolatos további lényeges információkról valamint a fogyasztói árról. Az árajánlatot minden esetben tételesen küldjük meg, mely tartalmazza a torta árát, amennyiben egyedi kiegészítőt kért, annak költségét, a csomagolási költséget (doboz, tortatartó stb.)

Abban az esetben, ha rendelését házhozszállítással kérni, árajánlatunkban feltűntetjük a kiszállítás költségét is, melynek díja 75 Ft / kilométer, kiszámítása minden esetben telephelyünktől az átvételi helyig a google maps által kiszámított kilométernek megfelelő összeg.

Árajánlatunkat minden esetben e-mail levélben küldjük meg a megadott e-mail címre. A telefonon adott árajánlat nem minősül végleges ajánlattételnek. Amennyiben válaszlevelünket 24 órával a ajánlatkérés leadása után sem kapná meg, kérjük keressen minket telefonon az adatok egyeztetése céljából.

Előleg:
A megrendelés mennyiségétől függően szükséges lehet előleg megfizetése, melynek minimális mértéke a végösszeg 25 %-a, maximuma a teljes rendelési érték. Amennyiben Tortaműhelyünk él az előleg kérésének lehetőségével erről Megrendelőt minden esetben a küldött árajánlatban tájékoztatja.

Az előleg megfizetése személyesen készpénzben, vagy banki átutalással történhet, ennek egyeztetése személyes megállapodás tárgyát képezi.

Kaució:
Az ajánlatkérőnek lehetősége van, a tortatálcák igénybevételére, melyet Tortaműhelyünk meghatározott mennyiségben tud megrendelő rendelkezésére bocsátani. Ennek díja, amennyiben Megrendelő kéri, a tortatálca méretétől függ, igény esetén az árajánlatban megküldésre kerül. Ellenértékét a torta átvételekor számítjuk fel, és a tálca visszajuttatásakor visszafizetésre kerül Megrendelő részére. Amennyiben Tortaműhelyünk úgy ítéli meg, hogy a tálca a használat alatt megrongálódott, vagy nem kerül visszajuttatásra, Megrendelő előzetes beleegyezése alapján az ellenértéket visszaadni nem köteles.

A megrendelés visszaigazolása
Tortaműhelyünk csak abban az esetben tekinti a megrendelést véglegesnek, ha az ajánlatkérő a fent megfogalmazottak szerint e-mail levélben visszaigazolva elfogadja árajánlatunkat. Az ajánlat elfogadásával közöttünk Távol levők között létrejött szerződéskötés történik, melyek szabályozását a a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelt szabályozza. Amennyiben nem érkezik válasz a küldött árajánlatra, nem jön létre közöttünk szerződés, így a megrendelést nem tudjuk véglegesnek tekinteni. Telefonon leadott megrendelést nem áll módunkban elfogadottnak tekinteni. A rendelés megtörténtét, amennyiben cégünknél semmilyen írásos nyomát annak nem találjuk, minden esetben a vásárlónak a kötelessége bizonyítani.

Az ellenérték megfizetése és a torta átvétele
A ellenérték megfizetése rendezhető a torta és a számla átvételekor készpénzben, illetve előzetes egyeztetés alapján banki átutalással. Előleg fizetés esetén kizárólag a különbözeti összeg megfizetése szükséges. Az előlegről előlegszámla kerül kiállításra, mely a torta végösszegéből levonásra kerül. A torta átvételéhez nem szükséges a megrendelő e-mail levél kinyomtatása, átvételhez elég a megrendelő nevének megadása. Minden megrendelés esetében az előre egyeztetett napon belül megjelölünk egy adott időpontot is, ami a torta legkorábbi átvételi időpontját jelenti. Az átvételi időpont változtatásának jogát fenntartjuk. Tortaműhelyünk kapacitásának függvényében a kiadás időpontjáról a megadott elérhetőségek egyikén (e-mail telefon) Megrendelő részére tájékoztatást küld.

Házhoz szállítás
A kiszállítás hűtött autóval, hűtő ládában történik, megrendelése esetén felelősséget vállalunk a tortáért egészen az átvétel időpontjáig. Az átvételt követően nem áll módunkban felelősséget vállalni a torta épségéért. A biztonságos tároláshoz szükséges feltételek „A torták szavatossági ideje” pontban találhatók meg, betartását Megrendelőnek kell egyeztetnie az átvevő személlyel. Kiszállítást kedden 16-18, szerdától szombatig 10.00-18.00 , vasárnap 10-12.00 közötti időpontban tudunk vállalni. Kiszállítás esetén kézpénzes fizetés a futárnál lehetséges, a tételes számla alapján. A kiszállítás költsége 75 Ft./km, mely tartalmazza a visszautat, valamint szükség esetén az autópálya matrica díját is.

A házhozszállítás Érd, Diósd, Tárnok, Törökbálint területén díjmentes!

 

3.)Rendelés módosítása, lemondása

Rendelés módosítása
A rendelés e-mailen levélben vagy telefonon módosítható legkésőbb 72 órával az átvétel időpontját megelőzően. Kivételt képeznek a egyedileg készített figurákkal díszített torták, melyek elkészítése akár több napot is igénybe vehet. Az ilyen típusú figurák esetében történő módosítást az átvétel előtt 5 nappal szükséges jelezni. Amíg a visszaigazolás nem érkezik a kért módosítás elfogadásáról addig az nem tekinthető véglegesnek.

Rendelés lemondása
A megrendelés lemondására e-mail levélben valamint telefonon van lehetőség, legkésőbb 72 órával az átvétel időpontja előtt. Ebben az esetben a rendelést töröljük a rendszerünkből és a fizetett előleg, valamint ha már rendezve lett a torta teljes ellenértéke, az visszajuttatásra kerül megrendelő részére. Amennyiben Megrendelő vásárlási szándékától kevesebb mint 72 órán belül kíván lemondani, tekintettel arra, hogy az általunk készített cukrászati termékek a romlandó, vagy minőségét rövid ideig megőrző termékek a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelt 29§ d.) bekezdése alapján fogyasztó nem gyakorolhatja az elállás jogát.

 

4.)Adatvédelem

Tortaműhelyünket a Kreatív-Álom Kft. üzemelteti és kezeli adataidat. Harmadik félnek nem azt semmilyen formában nem adja ki. Visszatérő vásárlóinkra tekintettel az ajánlatkéréskor megadott adatokat maximum 3 évig tároljuk. Az adatokat kérés esetén töröljük. A megrendelés adatait minőségbiztosítási okokból tároljuk.

A tárolt adatokhoz kizárólag a Kreatív-Álom Kft. tortarendeléssel foglalkozó munkatársai és a szolgáltatás folyamatos üzemeltetésért felelős rendszergazda férhet hozzá. Kiszállítás esetén a szállításhoz szükséges adatokat továbbítjuk a szállítást végző munkatársak felé.

A kötelező személyes adatok megadása nélkül nem vehetőigénybe a tortarendelés szolgáltatásunk. A többi, a vásárló személyéhez kapcsolódó személyes adatok megadásáról mint Megrendelő dönthetsz. Az adatkezelés jogalapja önkéntes hozzájárulás. Személyes adatainak kezeléséről ügyfélszolgálatunkon keresztül bármikor további tájékoztatást kérhet! Ebben az esetben munkatársaink meggyőződnek a kérés jogosságáról (email vagy telefon alapján), és válaszolnak a kérdésekre. Ebben az esetben információt adunk ki a kezelt adatok tartalmáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás ügyfélszolgálatunk felkeresésével kérhető.

 

5.)Felelősség

A honlapunkon található adatok és információk a legnagyobb jó szándékkal és jóhiszeműen kerültek elhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért a Kreatív-Álom Kft. felelősséget nem vállal.

A vásárló a honlapot kizárólag a saját felelősségére használja, így elfogadja, hogy Kreatív-Álom Kft. nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért. Kreatív-Álom Kft. kizár minden felelősséget az oldal használói által tanúsított magatartásért.

Az Internet globális jellege miatt a vásárló elfogadja, hogy az oldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit figyelembe véve kell neki is eljárnia, mint felhasználó. Amennyiben az oldal használatával összefüggő bármely tevékenység az adott állam joga szerint nem megengedett, annak használatért kizárólag a vásárlót terheli a felelősség.

Amennyiben bárki az oldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Kreatív-Álom Kft. felé. Amennyiben Kreatív-Álom Kft. jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

 

6.)Jogérvényesítési lehetőségek

Vásárlói ügyfélszolgálat (Vevőszolgálat)
Torta24

Kötelező válaszadási idő e-mailen beérkezett megkeresésekre: 2 munkanap

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek
Egyéb fenti ÁSZF-ben nem szabályozott kérdések esetében a Ptk. rendelkezései az irányadók. Jogorvoslatért felelős területileg illetékes bíróság.

Vonatkozó jogszabályok
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről 4/2009. (I.30.) NFGM-SZMM együttes rendelet a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének szabályairól 17/1999 (II.5.) Kormányrendelet a távollévők között kötött szerződésekről 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállásról 2013. évi V. törvény törvény a polgári törvénykönyvről 19/2004 FVM-ESzCsM-GKM egyyüttes rendelet 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelt fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes

 

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás